A hét elején országos kánikula, majd pár fokos felfrissülés várható

Az előttünk álló héten is marad a gyakran kánikulára hajló időjárás, de már nem lesz olyan elviselhetetlen és tartós a hőség, mint augusztus első felében. Időnként gyenge hidegfrontok hozhatnak felfrissülést.

Hétfőn

napos, száraz strandidő lesz kevés felhővel. Csak elvétve jöhet egy-egy nyárias zápor. Az élénk délies széllel már 30-36 fok közé melegszik a levegő.

Kedden

eleinte sok napsütés és 30-35 fok közötti kánikula várható. Délután aztán nyugat felől hidegfront érkezik, így ekkor nyugat felől egyre több felhőre és eleinte a Dunántúlon, estétől máshol is egyre többfelé záporokra, zivatarokra készülhetünk. A Dunántúlon már visszaeshet a hőmérséklet.

Szerdán

a front kelet felé el is hagyja térségünket, nyugat felől egyre nagyobb területen süt ki a nap, de a keleti megyékben eleinte még előfordulhatnak záporok. Az élénk északnyugati széllel 27-31 fok közé frissül a levegő.

Csütörtökön és pénteken

valószínűleg ismét 30, majd 32 fok köré melegszik a levegő, de a napsütés mellett elszórtan helyi záporok, zivatarok kialakulása nem kizárt.

Szombaton

egy gyenge hidegfront érintheti térségünket, ami újra pár fokos felfrissülést hozhat magával, azonban jelentős, tartós lehűlés nem valószínű. Sőt egyelőre még abban is nagy a bizonytalanság, hogy ez a front milyen mértékben érinti majd Magyarország területét.