Kedden hidegfront érkezik – szerdára átmenetileg felfrissül az idő

Kedden

nyugat felől hidegfront közelíti majd éri el térségünket. Az ország nagy részén még legalább néhány órára kisüthet a Nap, azonban egyre erősebb lesz a gomolyfelhőképződés. Eleinte a Dunántúlon, a délutáni óráktól kezdve egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyeket helyenként felhőszakadás és jégeső is kísérhet majd. A Dunától keletre még 30-35 fok közötti kánikula várható, míg a Dunántúlon már 25-30 fok közé mérséklődhet a hőség.

Szerdán

a front kelet felé halad tovább. Eleinte még sok felhő lesz felettünk, majd nyugat felől fokozatosan egyre nagyobb területen süt ki a Nap, és csapadék már csak az ország keleti-északkeleti felén fordulhat elő. Az élénk északias széllel 26-31 fok közé frissül fel a levegő.

Csütörtöktől

ismét emelkedik a hőmérséklet. Egyre valószínűbb, hogy tartósan meleg, kánikulai időszak következik 30-32 fok körüli maximumokkal, de az éjszakák kezdetben még kellemesen frissnek ígérkeznek. A sok napsütés mellett elszórtan helyi záporok, zivatarok hozhatnak átmeneti felfrissülést.