Még 3 nap kánikula, aztán hétvégén hidegfront érkezik

Péntekig országszerte marad a 30 fok feletti hőség, aztán a hétvégén markáns hidegfront éri el térségünket, ami először a Dunántúlon, végül országszerte jelentős felfrissülést hoz.

Szerdától – péntekig

továbbra is kánikula várható jellemzően 30-35 fok közötti maximumokkal, de egyre inkább fokozódik a fülledtség, így napról-napra növekszik a nyárias záporok, zivatarok esélye.

Szombaton

nyugat felől hidegfront közelíti meg térségünket. A nyugati megyéket már frissebb levegő árasztja el, ugyanakkor a Dunától keletre még nagy valószínűséggel marad a 30-32 fok körüli meleg. Eleinte a Dunántúlon, később egyre többfelé várható zápor, zivatar, miközben a szél északnyugatira fordul és megerősödik.

Vasárnap és hétfőn

fokozatosan a középső-, majd a keleti országrészt is elárasztja a hideg légtömeg. Eleinte sokfelé kell esőre, záporra, zivatarra készülni, majd fokozatosan csökken a felhőzet. Az erős északnyugati széllel 20-26 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, de különösen vasárnap, a tartósan borongós, esős tájakon egész nap 20 fok alatt maradhat a hőmérséklet.

Jövő hét keddtől

előreláthatólag fokozatosan melegszik és naposabbra fordul az idő. A kánikula egyelőre valószínűleg nem tér vissza, de a hét második felében ismét 25-30 fok közötti nyárias melegre van esély.