Itt a friss hosszútávú előrejelzés – még vannak tartalékai a nyárnak

Még nem érdemes temetni az idei nyarat. A hétvégén érkező hidegfront ugyan már hoz egy kis ízelőtőt az őszből, a jövő héten azonban gyorsan visszatér a strandidő.

Augusztus 25-27: fokozatos lehűlés

Az előttünk álló napokban nyugatról kelet felé haladva fokozatosan megszűnik a kánikula és felfrissül az idő. Eleinte többfelé, több alkalommal várható csapadék, az ország egy részén kiadós mennyiség is, majd hétfőre már szárazabb légtömegek érkeznek.

Augusztus 28 – szeptember 2: visszatér a nyárias idő

A jövő hét folyamán egyre melegebbre, naposabbra fordul időjárásunk. Az éjszakák ugyan frissek lesznek, délutánonként azonban a hét második felében már ismét egyre többfelé 30 fok köré melegszik a levegő. A hét legvégén/a jövő hét elején érkezhet majd pár fokkal hűvösebb levegő térségünkbe, és ekkor nagyobb a csapadék esélye.

Szeptember 3-13: még van esély kánikulára

Szeptember első felében összességében az átlagosnál melegebb, nyárias időjárásra utaló jelzések vannak túlsúlyban. Időnként ugyan érinthetik hidegfrontok térségünket, de ezek előreláthatólag egyelőre csak átmeneti felfrissülést hoznak. A frontok átvonulása után újból több hullámban erőre kaphat a kánikulai meleg.