Egyelőre marad a 30 fok közeli nyár, de hétvégén nyugat felől változás kezdődik

A következő 2 napban az ország nagy részén még kitart a nyárias meleg, sőt kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés. Hétvégén aztán nyugat felől hűvösebb, nedvesebb léghullámok érkeznek, de ezek főleg a Dunántúlt érintik.

Csütörtökön

már kicsit kevésbé (10-16 fok) lesz hűvös a hajnal, délutánra pedig 29-30 fok köré melegszik a levegő. A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, de csak a késő délutáni-esti óráktól és akkor is csak nyugaton-északnyugaton fordulhatnak elő záporok, zivatarok.

Pénteken

még mindig több órás napsütés valószínű gomolyfelhőkkel és 26-32 fok közötti maximumokkal, de már elszórtan – nagyobb eséllyel a Dunántúlon- kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Hétvégén

nyugat felől lassanként nedvesebb és hűvösebb légtömegek áramlanak fölénk, azonban még van bizonytalanság abban, hogy az ország mekkora hányadát érinti ez a levegőfajta.

A legvalószínűbb az, hogy az ország nyugati harmadán esik vissza jelentősebben (19-24 fok közé) a hőmérséklet, és itt hullhat a legtöbb csapadék. Kelet felé haladva ugyanakkor csökken a csapadék esélye, és még továbbra is a 25-32 fok közötti nyárias maximumok lehetnek jellemzőek. Ettől függetlenül azonban országszerte erős gomolyfelhőképződés várható, és több helyen fordulhatnak elő záporok, zivatarok.

A jövő hét első felében

még mindig nedvesebb levegő maradhat térségünkben, így továbbra is van esély csapadékra. A tartósan felhős, esőre hajló nyugati vidékeken 20-25, míg a naposabb tájakon 25-30 fok között alakulhat a hőmérséklet. Kedden országszerte nagyobb a csapadék valószínűsége.