Hétvégén 28-30 fok körüli fülledt idő, záporokkal – csak nyugaton lesz hidegebb

Egyre valószínűbb, hogy a hétvégén csak a nyugati megyéket érinti a hűvösebb légtömeg. Az ország nagyobbik, keleti kétharmadán továbbra is marad a meleg, nyárias idő, de országszerte növekszik a felhőzet mennyisége és a záporok, zivatarok esélye.

Pénteken

a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, amelyekből főleg a Dunántúlon, illetve az északi megyékben alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok. A reggeli 12-17 fokról délutánra 26-32 fok közé melegszik a levegő. Nyugaton lesz a leghűvösebb.

Szombaton

a néhány órás napsütés mellett gyakran lesz felhős az ég, és a fülledt időben több helyen kell záporokra, zivatarokra készülni. A nyugati megyékben tartósabb eső sem kizárt. Az ország nagy részén 26-32 fok közötti nyárias meleg várható, de a Dunántúl nyugati részén csak 20-25 fok valószínű.

Vasárnap

A Dunántúlon továbbra is több felhőre és szórványos záporokra, zivatarokra, kelet felé haladva ugyanakkor már ismét egyre több napsütésre számíthatunk. Az ország nagy részén 27-33 fok közé melegszik a levegő, de a felhősebb nyugati megyékben továbbra is 25 fok alatt maradhatnak a maximumok.