Még nem jön az igazi ősz – a következő egy hét kellemes, késő nyárias időt tartogat

Az elmúlt napok csapadékos időjárása után szárazabb, kellemesen enyhe levegő érkezik fölénk, igaz a hétvégén átmenetileg ismét növekszik a záporok esélye. A következő egy hétben azonban jelentős, tartós lehűlésre minimális az esély. Összességében az ilyenkor szokásosnál néhány fokkal melegebb, késő nyárias hangulatú időre van kilátás, sőt szeptember 10-e után akár erősebb felmelegedés sem kizárt.

Csütörtökön

A hajnali 12-17 fokról délutánra 23-28 fok közé melegszik a levegő. A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, amelyekből főleg a középső országrészben fordulhat elő helyenként zápor vagy zivatar.

Pénteken

a napsütés mellett főleg a Dunántúlon lehet több gomolyfelhő az égen, és ezeken a tájakon alakulhatnak ki a nap második felében elszórtan záporok, zivatarok. Délután 24-29 fok várható.

Szombaton

főleg a nyugati-délnyugati országrészt nedvesebb légtömeg érinti, így ott nagyobb eséllyel számíthatunk záporokra, zivatarokra, és ezeken a területeken 22-23 fok körül, míg az ország nagy részén továbbra is 26-27 fok körül tetőzhet a hőmérséklet.

Vasárnaptól- jövő hét szerdáig

előreláthatólag folytatódik a kellemes szeptemberi nyárutó 26 fok körüli maximumokkal, sőt keddtől még melegebb léghullámok érkezhetnek fölénk. Ekkor jó eséllyel egyre többfelé megközelítheti/elérheti a hőmérséklet a 30 fokot.