Egyre melegebb lesz a szeptemberi nyár – a jövő héten már 31-32 fok is lehet

Nagyon valószínű, hogy az előttünk álló egy hét is nyárias hangulatú időt tartogat. Sőt a jövő hét folyamán dél felől az eddigieknél is melegebb légtömegek érkeznek fölénk, így egyre többfelé mérhetünk majd 30 fok körüli hőmérsékleteket.

Vasárnap

kellemes, késő nyárias idő várható: hajnalban 10-15, délután 25 fok körüli hőmérsékletekkel. A napsütést ugyan időnként felhők zavarják, de csak helyenként, főleg északon-északkeleten fordulhat elő egy-egy zápor.

Hétfőn és kedden

továbbra is sok napsütésre van kilátás, csapadék nem valószínű. Az éjszakák frissek lesznek, a délutáni órákban azonban hétfőn 26-27, kedden már 27-28 fok körüli értékek várhatóak.

A hét közepén további melegedés

Szerdától a sok napsütés és a délnyugat felől érkező meleg levegő hatására már egyre többfelé 29-30 fokig emelkedhetnek a maximumok. Az ország déli-délnyugati felén 30-32 fok közötti kánikula sem kizárt.

Akár a hét végéig is kitarthat a nyár

Úgy tűnik, hogy még a következő hétvége első felében is kitarthat a szeptemberi nyár. Ekkor közelíti majd meg térségünket nyugat felől egy hidegfront, ami eleinte a Dunántúlra, majd később a keleti területekre is frissebb időjárást hozhat.