Folytatódik a nyárias idő – a következő napokban további melegedés várható

Továbbra is elkerülik térségünket a jelentős változást okozó frontok. A következő napokban pedig délnyugat felől az eddigieknél kissé még melegebb légtömegek érkeznek: többfelé 30 fok körüli kánikulára van kilátás.

Kedden

az előző napokhoz képest annyi változást tapasztalhatunk, hogy több fátyolfelhőzet szűri majd a napsütést, de csapadék nem valószínű. A hajnali 9-15 fokról délutánra 25-29 fok közé melegszik a levegő, ami júliusnak megfelelő hőmérséklet.

Szerdától – péntekig

folytatódik a szeptemberi nyár sok napsütéssel. A maximumok egyre inkább 29-30 fok közelében, sőt az ország déli felén már 30-32 fok között tetőznek majd. A hét közepétől az éjszakák is enyhülnek pár fokkal, de továbbra is kellemesen frissek (12-17 fok) maradnak.

Hétvégén

egy gyenge hidegfront érinti térségünket, ezért ekkor növekszik a gomolyfelhők mennyisége és a záporok, zivatarok esélye. Ez a hidegfront azonban valószínűleg csupán pár fokos lehűlést hozhat, így még a hétvégén is kitarthat a 26 fok körüli nyárias meleg, ami több fokkal magasabb a szeptember közepén szokásos értékeknél.