A hétvégi hidegfront csak pár fokos lehűlést hoz – utána is marad a nyárias idő

Pénteken egy gyenge hidegfront közelíti meg térségünket, ami hétvégére pár fokos lehűlést hoz, de még így is marad a kellemes, késő nyárias meleg. A jövő hét pedig újabb felmelegedést tartogat.

Pénteken

az ország nagy részén még 28-30 fok köré melegszik a levegő, és több órás napsütés várható. A közeledő hidegfront miatt azonban az északi, valamint nyugati megyékben egyre több felhő borítja majd az eget, és a délutáni óráktól elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Ezeket a tájakat már pár fokkal hűvösebb levegő árasztja el.

Szombaton

átvonul felettünk a gyenge hidegfront. Északnyugat  felől fokozatosan csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen számíthatunk záporokra. Az élénk északnyugati széllel országszerte 25 ok köré mérséklődik a nappali felmelegedés, ami még mindig magasabb a szeptember közepének megfelelő értékeknél.

Vasárnap

a front mögött kellemes, száraz, késő nyárias időre van kilátás sok napsütéssel és 25 fok körüli maximumokkal.

A jövő héten ismét 30 fok közelében

Hétfőtől legalább csütörtökig ismét egyre melegebb, napsütéses,nyarat idéző időjárásra van kilátás. Az éjszakák ugyan frissek lesznek, délutánonként azonban eleinte 26, majd 27, a hét közepétől pedig újra 28-30 fok körüli hőmérsékletekre van kilátás.