Még legalább 6 napig nyár, aztán jelentősebb változás kezdődhet

Jövő hét péntekig nagy valószínűséggel kitart a szeptemberi nyár, sőt ismét egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk. A jövő hétvégén aztán már jelentősebb átalakulás kezdődhet Európa időjárásában: a csillagászati ősz elejére megérkezhet a hamisítatlan őszi időjárás.

Vasárnap kellemes késő nyár

A hét utolsó napján az időnként megnövekvő gomolyfelhőzet mellett több órás napsütésre, kellemes, késő nyárias időre van kilátás 25 fok körüli hőmérséklettel.

Hétfőtől – péntekig további melegedés

alapvetően száraz, napsütéses, egyre melegebb, nyarat idéző időjárásra van kilátás. Eleinte 26-27, majd 28-30 fok körüli maximumok várhatóak. Egyelőre a friss éjszakák jelzik csak az őszt.

Hétvégén változás kezdődhet

nyugat felől egy hidegfront közelíti meg térségünket, ami meghozhatja az őszies fordulatot hazánkba is. Egyelőre még van bizonytalanság abban, hogy a front mikor vonul át felettünk. Úgy tűnik, hogy legkorábban jövő szombaton, legkésőbb az azt követő hét elején, szeptember 24-25-e környékén Európa jelentős részét, így hazánkat is hidegebb légtömegek árasztják el, vagyis megérkezhet az igazi ősz.