Itt a friss kéthetes előrejelzés: a szeptemberi nyár után megérkezik az őszies fordulat

Az előttünk álló két hétben megtörténik az évszakváltás: az elhúzódó nyár után nagy valószínűséggel megérkezik az ősz. Érdemes kihasználni a nyárias napokat.

Szeptember 17-21: nyárias meleg

A következő 5 napban még folytatódik az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb, nyárias hangulatú idő. Az éjszakák ugyan frissek lesznek, délutánonként azonban többnyire a 25-30 fok közötti tartományban alakul a hőmérséklet, ami júliusnak megfelelő érték.

Szeptember 22-26: megérkezik a lehűlés

A szeptember 22-26-a közötti időszakban már jelentős átalakulás kezdődhet hazánk időjárásában. A lehűlés valószínűleg több hullámban jön. Az első hidegfront hétvégén érheti el hazánkat, majd ezt követően átmenetileg ismét emelkedhet a hőmérséklet. A 25-ei telihold után újabb, ezúttal még erősebb lehűlés, és ekkor már kiadósabb csapadék is körvonalazódik.

Szeptember 27-30: őszies idő

szeptember utolsó napjaiban előreláthatólag az évszakos átlagnak megfelelő, 20 fok körüli vagy annál pár fokkal hűvösebb, őszies jellegű időre van kilátás. Eleinte szárazabb, majd a hónap legvégén ismét csapadékra hajló időjárás esélyes.