Szeptember 22-25-e között két hullámban érkezik a lehűlés

Egyre valószínűbb, hogy a korábbi előrejelzéseknek megfelelően rövidesen véget ér a hosszan tartó nyárias időszak, és megérkezik az őszies fordulat. A lehűlés pedig két hullámban érkezhet.

Csütörtökön és pénteken még 30 fok közelében

A következő két napban még érdemes kihasználni a nyárias időjárást. A hajnalok ugyan hűvösek lesznek, délutánonként azonban a sok napsütés és a fölénk áramló meleg levegő hatására még mindig 28-29 fokig emelkedik a hőmérséklet. Helyenként 30-31 fok sem kizárt.

Szombaton érkezik az első hidegfront

Szombaton északnyugat felől eléri hazánkat az első, markánsabb változást hozó hidegfront. Eleinte északon és nyugaton, majd délutántól egyre többfelé beborul az ég, megerősödik az északnyugati szél, és elszórtan záporok alakulnak ki. Északnyugaton már csak 14-17, a középső országrészben 20-24, az Alföldön azonban a front előtt még mindig 25-29 fok közé melegedhet a levegő.

Vasárnap frissebb, de még nem hideg idő

Vasárnapra a hidegfront el is hagyja térségünket. Mögötte a korábbiaknál jóval frissebb, kezdetben még szeles, de már napos időre van kilátás 20-22 fok körüli maximumokkal. A nap második felében aztán egy újabb, nyugat felől közeledő hidegfront előtt a magasban erős melegedés kezdődhet.

A jövő hét elején érkezik a következő hidegfront

A jövő hét elején rendkívül mozgalmas időjárásra van kilátás. Előreláthatólag hétfőn eléri a nyugati határainkat a következő hidegfront, így ismét fokozatos felhősödés kezdődik.  A front előtt azonban különösen a délkeleti-keleti megyékben átmenetileg még egyszer újra visszamelegedhet 25 fok köré a levegő. Ez a második hidegfront már valószínűleg nagyobb területen kiadós esőkkel, viharos széllel vonul át, és mögötte keddre-szerdára országszerte jelentősebben visszaeshet a hőmérséklet. Éjszakánként már csak 6-7, délutánonként pedig 16-17 fok körüli, hamisítatlan őszies időjárás esélyes.