Véget ér a szeptemberi nyár – szombaton megérkezik a markáns hidegfront

Szombaton megérkezik az első, markánsabb hidegfront, amit hétfőn egy újabb, még erősebb követ, így búcsút inthetünk a nyárnak.

Szombaton

hajnalban még csak északon és nyugaton, napközben egyre többfelé beborul az ég, és egyre többfelé kell esőkre, záporokra készülni, miközben megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik az északnyugati szél. Északnyugat felől egyre nagyobb területen 15-20 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés. Az ország középső-, és keleti területein reggel, illetve délelőtt, a front érkezése előtt áll be a maximum, utána már csökken a hőmérséklet. Délkeleten a déli órákban még 25-26 fok is lehet.

Vasárnap

a front elhagyja térségünket. Változóan felhős, száraz időre van kilátás több órás napsütéssel. Hajnalban 10, délután 20-21 fok körüli hőmérséklet várható.

Hétfőn

egy újabb, a szombatinál is erősebb hidegfront vonul át felettünk. Ennek útját viharos, sőt helyenként orkán erejű széllökések, valamint többfelé esők, záporok kísérik majd. Már csak 16-17 fok körüli maximumokra van kilátás.

Keddtől igazi őszi idő

A hétfői hidegfront mögött kedden, illetve  a jövő hét közepén hamisítatlan őszi időjárásra van kilátás. A hőmérsékletek már az októbert idézik majd: éjszakánként 5-6, délutánonként 15-16 fok körüli értékek valószínűek. (A derült, szélcsendes tájakra megérkezhetnek az első éjszakai talajmenti fagyok is.)