Itt az igazi ősz – hétfőn viharos széllel érkezik a következő hidegfront

A szombati markáns lehűlést hozó hidegfront után vasárnap átmenetileg kellemesebb, kora őszies hangulatú időre van kilátás, majd hétfőn itt az újabb erős hidegfront.

Vasárnap

már jelentősen mérséklődik és délnyugatira fordul felettünk  a légmozgás. A kevés napsütés mellett gyakran borítják felhők az eget, de csak helyenként fordulhat elő egy-egy jelentéktelen zápor. Reggel 10, délután 20-22 fok körüli hőmérséklet várható, azonban a délnyugati megyékben, ahol hosszabb időre is kisüthet a Nap, akár 24-25 fok sem kizárt.

Hétfőn

hajnalban északnyugat felől ismét mindenhol beborul az ég, és egyre többfelé kell esőkre, záporokra számítani, miközben viharossá fokozódik az északnyugati szél. Napközben aztán a front mögött gyorsan felszakadozik a felhőzet, de egész nap viharos, sőt helyenként akár orkánerejű széllökésekre van kilátás. Délután 17 fok körül alakul a hőmérséklet.

Keddtől – péntekig

lassanként csendesebbre fordul időjárásunk. Éjszakánként országszerte 10 fok alá, sőt a derült, fagyzugos völgyekben akár 0 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. Délutánonként eleinte 15-17 várható, aztán a hét második felében már egyre inkább 18-19, majd 20-21 fok köré melegedhet a levegő