Viharos idővel indul a hét, aztán talajment fagyok és vénasszonyok nyara is lesz

Meglehetősen mozgalmas időjárást tartogat az előttünk álló 7 nap. A hétfőn hajnalban érkező markáns hidegfront mögött jelentős lehűlés következik, így megérkezhetnek az első talajmenti fagyok. A hét második felében aztán egyre kellemesebb, vénasszonyok  nyara jellegű időre van kilátás, de a 30 fok körüli meleg már nagy valószínűséggel nem tér vissza.

Hétfőn

hajnalban-reggel északnyugatról délkelet felé átvonul hazánkon egy markáns hidegfront, amelynek útját sokfelé esők, záporok és viharos erejű északnyugati szél kíséri. Napközben a front mögött fokozatosan felszakadozik a felhőzet, kisüt a Nap és csillapodik a szél. Délután 17 fok körüli hőmérséklet várható.

Kedden

A front mögött hűvös, szeles, októbernek megfelelő időjárás lesz több órás napsütéssel és felhőátvonulásokkal. Csak helyenként fordulhat elő egy-egy zápor. Reggel 2-9, délután 12-17 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk.

Szerdától-péntekig

többnyire napos, nyugodt időre számíthatunk. Az éjszakák eleinte kimondottan hidegek lesznek: általában 2-7 fok közé hűl a levegő, de a szélcsendes völgyekben akár gyenge fagyok sem kizártak. Délutánonként ugyanakkor napról-napra melegedő tendencia várható. Eleinte 16, majd 19, pénteken már 21-22 fok körüli, kellemesen enyhe, vénasszonyok nyara jellegű időre van kilátás.

Hétvégén

észak-északnyugat felől ismét hűvösebb léghullámok közelíthetik meg térségünket, és újból növekszik a csapadék esélye is, de egyelőre ebben még a szokásosnál nagyobb a bizonytalanság.