Itt a friss kéthetes előrejelzés – ilyen időjárás valószínű október 7-éig

Az előttünk álló két hét már az igazi ősz jegyében telik, megérkeznek az első éjszakai fagyok is, de azért kellemes indián nyárra is van esély.

Szeptember 24-25: hűvös, szeles

A ma reggel átvonult hidegfront mögött a következő 24 órában észak felől hideg léghullámok árasztják el térségünket, így hétfőn és kedden is hűvös, szeles időre van kilátás 15 fok körüli maximumokkal. A felhőzet azonban fokozatosan csökken, kedden már sok napsütésre számíthatunk.

Szeptember 26-28: hideg éjszakák, egyre melegebb nappalok

A hét közepétől délnyugat felől száraz, egyre melegebb levegő érkezik fölénk, így napról erősödik a nappali felmelegedés: eleinte 16, majd 19, pénteken már 22 fok körüli maximumok várhatóak, mindehhez pedig sok napsütés társul majd. Az éjszakák azonban különösen a hét közepén nagyon csípősek (2-7 fok) lesznek, sőt helyenként gyenge fagy is előfordulhat.

Szeptember 29-30: pár fokos lehűlés

Szeptember utolsó napjaiban ismét kissé hűvösebb levegő érkezhet fölénk, így 17-18 fok köré mérséklődhet a nappali felmelegedés, és szórványosan esők, záporok is kialakulhatnak.

Október 1-7: csendes őszi idő

Október első hete előreláthatólag szélsőségektől mentes őszi időjárást tartogat. A maximum hőmérsékletekben jelentős kilengés nem valószínű: összességében az átlagosnak megfelelő, 18-20 fok körüli tartományban mozoghatnak. Az időszak második felében, 5-e után viszont már melegedés kezdődhet.