Erős felmelegedés kezdődik – délkeleten 25 fokos nyárias meleg is lehet

Folytatódik a rendkívül változékony időjárás: a következő napokban dél-délnyugat felől az itt lévőnél 5-10 fokkal melegebb légtömegek áramlanak fölénk, de a melegedést sok felhő és csapadék is kíséri majd.

Szombaton kettősség

az ország északi-északnyugati harmadán sok felhő borítja majd az eget, és több helyen fordulhat elő eső, zápor, a maximumok pedig 10-18 fok között alakulnak. Ezzel szemben az ország délkeleti kétharmadán a felhős időszakok mellett legalább néhány órás napsütésre is számíthatunk, és az erős délnyugati széllel 19-24 fok közé melegszik a levegő, de a déli-délkeleti határ közelében 25 fok sem kizárt.

Vasárnap

már országszerte 20-25 fok közötti melegre van kilátás. A kezdeti naposabb idő után fokozatosan beborul az ég, és egyre többfelé ered el az eső. Az esti óráktól helyenként már kiadósabb mennyiségű csapadék is hullhat.

Hétfőn és kedden

marad a változékony, szeles rendkívül enyhe időjárás. A kevés napsütést gyakori felhősödés zavarja, amelyből több alkalommal és többfelé kell esőkre, záporokra, néhol nyárias zivatarokra is készülni. Az enyhe (10-15 fokos) éjszakákat 20-22 fok körüli délutánok követik.

Jelentős lehűlésre a jövő hét további részében is minimális az esély, sőt november első felében még jöhet egy erősebb felmelegedés. Erről részletek később.