A hét elején már végre többfelé eshet – marad a rendkívül enyhe, szeles idő

Vasárnap éjszaka

már nedvesebb léghullámok érik el térségünket, így többfelé fordulhat elő eső, zápor, néhol akár nyárias zivatar sem kizárt. Lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat. Nyáriasan enyhe (11-17 fok közötti) éjszakára van kilátás.

Hétfőn

délnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és időnként kisüt a Nap. Reggel még többfelé, majd egyre kevesebb helyen, elszórt jelleggel alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az erős délies szélben 20-26 fok közötti melegre van kilátás.

Kedden

hajnalban-reggel délnyugat felől egy hidegfront és a hozzá kapcsolódó csapadékzóna vonul át felettünk. Ebből már többfelé hullhat kiadósabb mennyiségű eső is. Napközben aztán délnyugat felől már egyre többfelé süt ki a Nap. Továbbra is erős délnyugati szélre van kilátás. Délután 20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdától – vasárnapig

folytatódik az ilyenkor szokásosnál jóval enyhébb időjárás. Az éjszakák kissé frissebbek, azonban még mindig enyhék (8-10 fok körüliek) maradnak, délutánonként pedig általában 20-21 fok körüli melegre van kilátás. A hét közepén sok napsütés várható, majd a hét vége felé ismét gyakoribb felhősödésre, de csak helyenként kialakuló csapadékra van kilátás.