Itt a friss kéthetes előrejelzés – tartósan enyhe maradhat az időjárás

Az előttünk álló két hét nagy valószínűséggel összességében az átlagosnál melegebb időjárást tartogat. A hónap közepéig jelentős, erős lehűlésre, télies fordulatra minimális az esély.

Október 31 – november 7

November első napjaiban jellemzően 20 fok körül, sőt a déli megyékben 24-25 fok közelében tetőzhetnek a legmagasabb hőmérsékletek,  az éjszakák pedig enyhék maradnak. Ebben az időszakban többnyire száraz időre számíthatunk több órás napsütéssel, amit időnként felhősebb időszakok zavarnak. Ezekből a felhőkből november 1-2-a környékén fordulhatnak el kisebb esők, záporok, legnagyobb eséllyel a nyugati országrészben.

November 8 -14

November második hetében egyre inkább az anticiklonális hatások kerülhetnek túlsúlyba térségünkben. Ez száraz, eseménytelen csendes időjárást tartogat, azonban növekedhet a párásság, illetve a ködhajlam. A tartósan párás, ködfelhős tájakon már hűvösebb időjárás alakulhat ki, ugyanakkor a napsütéses területeken (ami jó eséllyel az ország nagyobb részét jelenti) továbbra is az ilyenkor szokásosnál jóval magasabb, 14-20 fok közötti maximumokra van kilátás.