Továbbra is folytatódik az átlagosnál jóval melegebb időjárás

Az előttünk álló hétvégén még mindig többnyire 20 fok körül, majd a jövő hét elejétől már pár fokkal alacsonyabban, de továbbra is jóval az ilyenkor szokásos felett tetőznek a maximumok.

Szombaton

hajnalban sok felhő lesz felettünk. Elsősorban az ország nyugati felén van esély szórványosan esőkre, záporokra, majd napközben már fokozatosan csökken a zárt felhőtakaró, és több órás, szűrt napsütésre számíthatunk. Főleg nyugaton azonban maradhatnak felhősebb területek. Reggel 9-14, délután 18-23 fok közötti hőmérséklet várható, de a felhősebb nyugati-északnyugati területeken pár fokkal hűvösebb lehet.

Vasárnap

hajnalban 10 fok köré csökken a hőmérséklet, és többfelé válik párássá, ködössé a levegő. Napközben aztán a köd feloszlása után több órás, kellemes napsütésre és 20 fok körüli melegre számíthatunk.

Hétfőtől – péntekig

többnyire csendes, eseménytelen, enyhe időjárás várható. Éjszakánként sokfelé képződik pára, illetve köd, ami napközben az ország nagy részén feloszlik, de maradhatnak elszórtan tartósan ködfelhős területek is. A hőmérséklet lassanként, napról-napra 1-1 fokkal csökken: éjszakánként eleinte 5-10, majd 3-8, délutánonként kezdetben 15-20, majd 12-18 fok közötti értékeket mérhetünk, de még ez utóbbiak is magasabbak a november elején szokásosnál.

Fotó: Pixabay