A hét utolsó 3 napja is enyhe, csendes időt tartogat, néhol lassan szűnő köddel

Továbbra sincs változás az előrejelzésben. Folytatódik az ilyenkor szokásosnál enyhébb, tartósan eseménytelen időjárás.

Pénteken

hajnalban ismét többfelé párássá, ködössé válik a levegő, miközben 0,+8 fok közé csökken a hőmérséklet. Napközben aztán az ország túlnyomó részén sok napsütésre és 13-18 fok közötti maximumokra számíthatunk. Főleg a nyugati, valamint az északkeletei területeken, illetve elvétve máshol is azonban maradhatnak tartósan párás, ködös, nyirkos körzetek, ahol nem lesz melegebb 10-12 foknál.

Szombaton és vasárnap

még nem sok változást tapasztalhatunk az időjárásban. Legnagyobb eséllyel északkeleten és nyugaton maradhatnak felhős, nyirkos, hűvösebb (10 fok körüli) tájak, míg az ország nagyobb hányadán a szűrt napsütés és a 14-19 fok közötti hőmérsékletek lesznek jellemzőek, sőt vasárnap délen akár 20 fokot is mérhetünk.

A jövő hét első napjaiban

folytatódik a nyugodt idő. Csupán annyi változásra számíthatunk, hogy egy árnyalattal még melegebb léghullámok érkeznek fölénk, és csökken a ködös területek aránya, így a korábban ködfelhős vidékeken is a napsütés válhat meghatározóvá. Délutánonként általában 15-20 fok közé, helyenként akár kevéssel 20 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

Fotó: Pixabay