A hét elején még kitart az enyhe idő, aztán fokozatos lehűlés kezdődik

Az előttünk álló hét első napjaiban még folytatódik az ilyenkor szokásosnál enyhébb, csendes idő, majd a hét közepétől már változás kezdődik.

Hétfőn és kedden

még marad a korábbiakhoz hasonló csendes, párás időjárás. Éjszakánként  többnyire 0,+8 fok között (helyenként kevéssel 0 fok alatt), míg délutánonként az ország nagy részén 15-20 fok között alakul a hőmérséklet, miközben több órás kellemes napsütés várható. Továbbra is maradhatnak azonban elszórtan délután is hűvösebb (10 fok körüli) területek, ahol az éjszakai köd és pára csak nehezen oszlik fel.

Szerdán

élénk északnyugati széllel már pár fokkal hűvösebb, de továbbra is száraz légtömegek áramlanak fölénk. A napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, azonban csak helyenként fordulhat elől egy-egy zápor. A hajnali 3-8 fokról délutánra 14-15 fok köré emelkedik a hőmérséklet, ami még mindig több fokkal enyhébb az ilyenkor szokásosnál.

Csütörtöktől – vasárnapig

további lassú, fokozatos lehűlésre érdemes készülni, az időjárás száraz, nyugodt jellege viszont megmarad. Éjszakánként egyre többfelé jelennek meg a gyenge fagyok, a nappali felmelegedés pedig napról-napra 1-1 fokkal mérséklődik: eleinte 13, majd, 12, a hét legvégén pedig már csak 9-10 fok körüli maximumokra van kilátás. Ez utóbbi már megfelel a november közepén szokásos értékeknek.