Kedden újabb csapadék érkezik, ezúttal többfelé jelentős mennyiség is eshet

Hétfőn már országszerte hullott csapadék, többfelé hó formájában, de ennek mennyisége még nem volt jelentős. Kedden egy újabb, a hétfőinél már intenzívebb csapadékzóna érkezik.

Kedden

a hajnali órákban az ország délnyugati, nyugati felén egyre többfelé kezdődik csapadék, amely napközben fokozatosan átterjed az ország többi részére is. A magasban érkező enyhébb levegő hatására a csapadék halmazállapota többnyire eső lesz, de a nyugati-északnyugati határ közelében a délutáni órákig még hazás, havaseső is lehet. Továbbra is hideg, nyirkos idő lesz: hajnalban -1,+3, délután pedig jellemzően +2,+7 fok közötti hőmérséklettel.

Szerdán

fokozatosan csökken a csapadékhajlam, időnként már a nap is előbukkanhat, de alapvetően még mindig felhős, nyirkos időjárás valószínű. Délután 4-9 fok közötti értékeket mérhetünk.

A hét második felében

a magasban enyhe levegő áramlik fölénk, de az ország egy részén tartósan párás, felhős, szürke maradhat az időjárás kevéssel 5 fok alatti maximumokkal. Azokon a tájakon, ahol kisüt a Nap, 6-11 fok közé melegedhet a levegő. Átmeneti csapadékszünet után a hét légvégétől ismét több hullámban érkezhet csapadék, és újból van esély jelentősebb mennyiségre is.