A havas hétvége után tartósan hideg, télies időszak jön

Szombat estétől egyre kevesebb helyen havazhat

A szombati havazást okozó  ciklon a következő 24 órában kelet-északkelet felé fokozatosan elhagyja térségünket, így szombat estétől eleinte a Dunántúlon, vasárnap hajnalban nyugat felől már egyre nagyobb területen szűnik meg a havazás, és vasárnap kezdetben nyugaton, később a középső megyékben is kisüthet néhány órára a Nap. A keleti területeken még vasárnap estig a felhők lesznek túlsúlyban, és főként a keleti határ mentén még mindig van esély egyre gyengülő hóesésre. Vasárnap hajnalban -1,-9 fok közé csökken a hőmérséklet, délután pedig 0 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőtől napokig többnyire felhős, hideg, télies idő

A jövő hét nagy része igazi téli időt tartogat. Éjszakánként -2,-7, sőt néhol -10 fok körüli fagyokra van kilátás, délutánonként pedig általában 0 fok közelében tetőzik majd a hőmérséklet. Egész héten a felhők lesznek túlsúlyban, többfelé tartósan párás, helyenként ködös, nyirkos marad a levegő. Főleg a hét elején, illetve péntek-szombat környékén előfordulhat elszórtan hószállingózás, havaseső, ónosszitálás, de jelentős csapadékra már minimális az esély.

Karácsonyra enyhülés?

Úgy tűnik, hogy az ünnepekre enyhülés érkezhet, de ennek mértéke egyelőre még bizonytalan. A magasban érkező enyhe levegő miatt fokozódhat a ködhajlam, így van esély arra is, hogy a talaj közelében továbbra is kitart a párás, felhős, nyirkos, hideg időjárás. Ez esetben az ország egy részén karácsonyra is fehér maradhat a táj.