Itt a friss előrejelzés – ez valószínű az év hátralévő részében

Úgy tűnik, hogy nem lesz egyhangú az év hátralévő része, legalábbis, ami az időjárást illeti. Hideg, télies időre, ködre, havazásra, esőre, és enyhébb napokra is van esély.

December 21: még csak nyugaton enyhül

Pénteken a nyugati-délnyugati megyékben már +4,+5 fok köré emelkedhet a hőmérséklet, de az ország nagy részén még mindig csak -2,+3 fok között tetőznek a maximumok. Alapvetően felhős, többfelé párás, helyenként ködös időre van kilátás.

December 22-24: enyhe, többször esős

A hétvégén és szenteste napján változékony, gyakran szeles, több alkalommal esős, enyhe időre van kilátás. Az éjszakai fagyok egyre többfelé megszűnnek, délutánonként pedig jellemzően +3,+10 fok közötti hőmérséklet valószínű, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

December 25-31: változékony

Az év utolsó 7 napja előreláthatólag mozgalmas időjárást tartogat. Az ünnepek alatt lehűlésre, szórványos záporokra/hózáporokra, és egyre inkább az átlagost közelítő decemberi időjárásra van kilátás 0,+5 fok közötti maximumokkal. Úgy tűnik, hogy karácsony után átmeneti, néhány fokos felmelegedésre, majd ismét lehűlésre van esély. Az érkező frontok mentén pedig elszórtan vegyes halmazállapotú csapadék is hullhat.