Változékony időt tartogat a szilveszteri hosszú hétvége

Szombaton változóan felhős

Szombaton a felhős időszakok mellett elsősorban a Dunántúlon, illetve a középső megyékben süthet ki időnként a Nap, ezzel szemben A keleti országrészben a felhők lesznek túlsúlyban, és ott kisebb eső, zápor is előfordulhat. A reggeli -2,+3 fokról délutánra +2,+7 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap szeles, csapadékos idő

Vasárnap erős északnyugati széllel egy hidegfront érkezik. Beborul az ég, és többfelé kell vegyesen esőre, havasesőre, havazásra számítani. Ez a front azonban nem hoz drasztikus lehűlést: hajnalban 0, délután +4,+5 fok körüli hőmérséklet várható. Az erős szél miatt azonban ennél hidegebbet érezhetünk majd.

Hétfőn szeles idő

December 31-én, hétfőn a hidegfront mögött szeles, mérsékelten meleg időre van kilátás továbbra is +4 fok körüli maximumokkal. A felhős időszakok mellett egyre hosszabb időre bukkanhat elő a Nap, és zápor/hózápor már csak helyenként valószínű.

Kedden fagyos reggel

Újév hajnalán mérséklődik a szél és csökken a felhőzet, így országos fagyra (-1,-7 fokra) van kilátás. Napközben aztán változóan felhős idő várható kevés napsütéssel és változatlanul +4,+5 fok körüli legmagasabb hőmérséklettel.