Csütörtöktől szárazabb, hidegebb, majd a hétvégén ismét csapadékos, enyhébb idő

Szerdán főleg az ország délnyugati felén, kétharmadán emelkedett 0,+6 fok közé a hőmérséklet, azonban az ország többi részén nem sokat érezhettünk az enyhülésből. Csütörtökön és pénteken szárazabb, de ismét fagyosabb levegő áramlik fölénk, hétvégére aztán ismét változik időjárásunk.

Csütörtökön lehűlés

Csütörtökön élénk gyakran erős északias széllel újra hidegebb léghullámok érkeznek: hajnalban 0,-10, délután -3,+2 fok közötti hőmérséklet várható. A felhős időszakok mellett időnként előbújhat a Nap, és már csak elszórtan, főleg a déli-délkeleti megyékben van esély gyenge havazásra, hózáporra.

Pénteken fagyos idő

Péntek reggelre -3,-12 fok közé süllyed a hőmérséklet, de néhol -15 fok sem kizárt. Napközben aztán a több órás napsütés ellenére is csupán -4,+1 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton

hajnalban máris egy melegfront érkezik, így a nap első felében többfelé hullhat a hó, többnyire kisebb mennyiségben, majd a déli óráktól egyre kevesebb helyen számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra, de a felhők lesznek túlsúlyban. -2,+5 fok közé enyhül az idő.

Vasárnap

gyakran lesz felhős az ég. Eleinte csak néhol, majd késő délutántól-estétől ismét egyre többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék. Hajnalban -5,0, délután 0,+5 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Jövő héten

előreláthatólag két hullámban is érkezik majd enyhülés: először a hét elején, majd a hét második felében, amikor +5,+6 fok körüli maximumokat mérhetünk országszerte.