A következő egy hét már országszerte enyhébb napokat is tartogat

Az előttünk álló egy hétben továbbra is néhány naponta váltják majd egymást az enyhébb és hidegebb időszakok. A jövő héten azonban az eddigiekhez képest már annyi változás várható, hogy nemcsak délnyugaton-nyugaton, hanem az ország északkeleti felén is számíthatunk érezhetőbb enyhülésre. Másrészt pedig a lehűlések kissé szelídebbnek ígérkeznek, és a havazás mellett inkább a folyékony halmazállapotú csapadék lesz túlsúlyban.

Pénteken fagyos, száraz idő

Pénteken hajnalban -2,-12 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a derült, hófedte vidékeken akár -15 fok sem kizárt. Napközben a többórás napsütés ellenére is csupán -5,+1 fok közötti hideg várható.

Szombaton

hajnalban és reggel egy melegfront hatására beborul az ég, és újra többfelé fordulhat elő kisebb hóesés, hószállingózás, ami fagypont alatti hőmérsékletek mellett 1-2 cm-es friss hóréteget eredményezhet. Napközben aztán -2,+5 fok közé enyhül a levegő, így délnyugat felől egyre inkább havaseső, eső váltja a hóesést, de közben már meg is szűnik a csapadék.

Vasárnap

ismét több alkalommal, több helyen számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra, ami a 0,+6 fok közötti maximumok miatt már egyre inkább eső/havaseső formájában hullhat.

A jövő héten két hullámban enyhülés és lehűlés

A jövő héten is folytatódik a mozgalmas, gyakran szeles, változatos időjárás. Előreláthatólag a hét elején, valamint a hét második felében (szerdától-szombatig) valószínű enyhébb időjárás +5 fok körüli legmagasabb hőmérsékletekkel.

Kedden, illetve a hét legvégén ugyanakkor ismét hidegebb, 0 fok körüli maximumkora van kilátás. A frontok mentén továbbra is több alkalommal, többfelé érkezhet vegyes halmazállapotú csapadék.