Továbbra is változékony, de kissé enyhébb időszak következik

A szombat hajnalban átvonult melegfront mögött az ország nagy részét enyhébb léghullámok árasztották el. Az előttünk álló egy hétben továbbra is néhány naponta váltják egymást a hidegebb és melegebb időszakok, de a korábbiaknál már magasabb tartományban alakul a hőmérséklet, így olvadás valószínű.

Vasárnap

hajnalban többfelé kell esőre, havasesőre, havazásra számítani. Havazásra legnagyobb esély az ország északkeleti harmadán van. Napközben aztán fokozatosan megszűnik a csapadék, kisüthet néhány órára a Nap, és +1,+6 fok közé melegszik a levegő. Az esti óráktól azonban északnyugat felől már egy hidegfront hatására újra egyre többfelé ered el az eső, havaseső.

Hétfőn

hajnalban még sokfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék, majd napközben már felhőátvonulásokra, erős-viharos északnyugati szélre, záporokra, hózáporokra számíthatunk. Reggel 0, délután +4 fok körüli hőmérséklet várható.

Kedden

még mindig szeles, de kissé hidegebb idő valószínű egy-egy hózáporral. Reggel -3, délután +1,+2 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdától – péntekig

ismét az enyhülésé lesz a főszerep: +4, majd +6 fok köré erősödik a nappali felmelegedés mértéke, és kevesebb helyen, kisebb mennyiségben valószínű csapadék.

A jövő hétvégén

a változatosság kedvéért észak felől újra egyre hidegebb léghullámok közelítenek felénk, így valószínűleg fokozatos lehűlés veszik kezdetét, egyelőre bizonytalan mennyiségű csapadék kíséretében.