Február elejére jöhet számottevő enyhülés

Az előttünk álló 6 napban még marad az átlagosnak nagyjából megfelelő januári időjárás. A jövő hét első felében ugyan néhány fokkal enyhül az idő, de a hőmérsékletben csak kisebb mértékű hullámzás valószínű. A jövő hét vége felé, vagyis február első napjaiban ugyanakkor már számottevő enyhülés érkezhet.

Szombaton

kezdetben néhány órára kisüthet a Nap, majd beborul az ég, és szórványosan alakulhat ki havazás, havaseső, nyugaton ónoseső, eső is. A fagyos (-3,-10 fok közötti) reggel után 0 fok köré melegszik a levegő.

Vasárnap

továbbra is sok felhő lesz felettünk, csak időnként bukkanhat elő a Nap. Elszórtan számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra. Reggel -1,-10,délután -1,+4 fok valószínű.

Hétfőtől – csütörtökig

több hullámban nedves légtömegek áramlanak fölénk, így a felhők lesznek túlsúlyban, amelyekből több alkalommal többfelé várható havazás, havaseső, időnként akár eső is. Éjszakánként kevéssel fagypont alatt, délutánonként pedig 0 fok közelében, vagy kevéssel a felett alakulhat a hőmérséklet.

Február első napjaiban

már egyre enyhébb légtömegek érkezhetnek térségünkbe, így a csapadék egyre inkább folyékony halmazállapotúnak ígérkezik. A nappali felmelegedés egyre többfelé a +5 fok körüli tartományba, sőt néhol akár +10 fok közelébe is emelkedhet, ezért intenzív olvadás valószínű.