Itt a friss hosszútávú előrejelzés – ez valószínű február közepéig

Valószínűleg az előttünk álló két hétben is folytatódik az idei télre jellemző erős változékonyság. A hőmérsékletek azonban már várhatóan magasabb tartományban alakulnak majd a korábbiaknál.

Január 30-31: csendes téli idő

A következő két napban az ilyenkor szokásosnak nagyjából megfelelő, csendesebb, többfelé párás, télies idő várható. Éjszakánként -4, délutánonként +2 fok körül alakul a hőmérséklet.

Február 1-3: jelentős enyhülés

Február első napjaiban délnyugat felől jóval enyhébb, de nedves léghullámok érkeznek. Gyakran borongós, több alkalommal esős, szeles, kora tavaszias hangulatú időre van kilátás. Az éjszakai fagyok az ország nagy részén megszűnnek, napközben pedig általában +5,+12 fok közötti maximumok várhatóak.

Február 4-14: változékony idő

A február eleji felmelegedést előreláthatólag 4-5-e körül máris kisebb lehűlés követi, de úgy tűnik, hogy még ekkor is marad az átlagosnál kissé enyhébb idő. Ezt követően aztán a hónap közepéig még két hullámban érkezhet enyhülés, illetve lehűlés, vagyis gyakran váltják majd egymást a hideg-, illetve meleg frontok. Mindemellett azonban a hőmérsékletek összességében az ilyenkor szokásosnál magasabb tartományban alakulhatnak. Drasztikus lehűlésre/az átlagosnál jóval hidegebb időjárásra a következő két hétben minimális az esély. A hűvösebb periódusokban ugyanakkor még havaseső/havazás előfordulhat.