Tavasziasan enyhe idővel kezdődik a február

A következő napokban dél felől enyhe légtömegek érkeznek, így biztosan megérkezik a jelentős felmelegedés. Sok napsütésre azonban nem érdemes készülni.

Pénteken

hajnalban az ország túlnyomó részén még kevéssel fagypont alá süllyed a hőmérséklet, és elszórtan előfordulhat kisebb hóesés/havaseső, sőt ónosszitálás is. Napközben sok felhő lesz felettünk, csak rövid időszakokra bukkanhat elő a Nap. Elszórtan várható gyenge eső, zápor. A megélénkülő délies széllel már +4,+10 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de az ország északkeleti harmadán még 0,+3 fok valószínű.

Szombaton

továbbra is felhős, szeles, az eddigieknél jóval enyhébb időre van kilátás elszórtan kisebb esőkkel. Reggel 0,+6, délután pedig jellemzően +9,+15 fok közötti tavaszias értékeket mérhetünk.

Vasárnap

a fagymentes éjszaka után még mindig +10 fok köré melegszik a levegő. Ekkor azonban már egyre többfelé számíthatunk esőkre, záporokra.

A jövő hét első felében

északnyugat felől lassanként hidegebb légtömegek érkeznek fölénk, így főleg a hegyekben és északnyugaton-nyugaton az eső mellett már ismét előfordulhat havaseső, havazás. Erős hidegbetörésre azonban egyelőre még alig van esély. A maximum hőmérsékletek továbbra is kevéssel az átlagos feletti tartományban, +5 fok közelében alakulhatnak.