Hétvégére átmeneti lehűlés valószínű

A következő napokban is folytatódik az ilyenkor szokásosnál melegebb, tavaszias időjárás, majd hétvégére lehűlés érkezhet, de ez nem ígérkezik sem erősnek, sem pedig tartósnak.

Kedden

hajnalban -4,+1 fok közé hűl a levegő és többfelé képződik pára, illetve köd, de ennek nagy része napközben feloszlik és több órás napsütés várható 9-14 fok közötti maximumokkal. Néhány tartósan ködfelhős és hűvösebb terület azonban maradhat.

Szerdán

egy gyenge hidegfront érinti térségünket elszórtan egy-egy záporral és élénk északnyugati széllel, azonban ez nem hoz jelentős lehűlést. Továbbra is 9-14 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön

eleinte még számíthatunk néhány órás napsütésre, majd délutáni óráktól egy újabb hidegfront közeledik felénk növekvő felhőzettel. Reggel 0, délután 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Pénteken és szombaton

a hidegfront mögött hidegebb, eleinte nedves, majd egyre szárazabb léghullámok érkeznek észak felől. Péntekre +5,+10, szombatra pedig +2,+7 fok közé mérséklődhet a nappali felmelegedés, de egyre több napsütés valószínű. A hétvégén viszont a derült égbolt alatt fagyos éjszakákra van kilátás.

Vasárnaptól

máris fokozatos enyhülés kezdődik. Egyre valószínűbb, hogy a jövő hét elejére gyorsan visszatér az átlagosnál melegebb, tavaszias időjárás.