Meglesz a böjtje a korán jött tavasznak

Az átlagosnál enyhébb, gyakran tavaszias február után sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon meglesz-e ennek a böjtje. A válasz az, hogy nagy valószínűséggel igen.

Nem törvényszerű, hogy márciusban visszatér a tél

Akár hidegebb, akár enyhébb telek után is gyakran megesik, hogy márciusban, sőt még áprilisban is hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek zúdulnak térségünkbe. Ettől függetlenül azonban nem törvényszerű, hogy minden tavasszal bekövetkezik a tél visszatérése, még akkor sem, ha előtte tartósan enyhe volt az időjárás.

Idén még jó eséllyel visszaköszönhet a tél

Az asztrológiai előrejelzések alapján még jó esély van arra, hogy idén tavasszal visszatérjen a télies időjárás. Különösen a március 14-26-a közötti időszakban több hullámban is hideg légtömegek áraszthatják el Közép-Európát, így a hónap második felében még érdemes télies fordulatra, akár havazásra is felkészülni. Természetesen ilyen időtávban még van bizonytalanság ebben a prognózisban, de március második felére túlsúlyban vannak az átlagosnál hidegebb időjárásra utaló jelzések. Egyelőre tehát még jobb, ha nem tesszük messzire a téli kabátokat.