Most már tényleg itt a tavasz – vagy mégsem?

Március 20-án este már hivatalosan, csillagászati értelemben is kezdetét veszi a tavasz. A csillagászati tavasz első éjszakája azonban inkább a télre emlékeztet majd, hiszen többfelé süllyed fagypont alá a hőmérséklet, néhol -5 foknál is hidegebben indulhat a tavasz első napja.

Csütörtökön

hajnalban a felhőtlen égbolt alatt -4,+2 fok közé süllyed a hőmérséklet, de főleg az északi fagyzugos völgyekben -5 fok körüli fagyok sem kizártak. Délutánra aztán a sok napsütés hatására már kellemes, tavaszias hangulatú idő várható 13-14 fok körüli hőmérsékletekkel.

Péntektől – vasárnapig

fokozatosan gyengülnek, majd megszűnnek a reggeli fagyok, délutánonként pedig eleinte 15-17, a hétvégén már 18-19 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. Mindemellett pedig sok napsütésre és száraz időre van kilátás.

A jövő hét elején újabb lehűlés

A jövő hét első felében észak felől több hullámban hideg légtömegek érhetik el térségünket, így erős lehűlésre, szórványos záporokra, sőt a hegyekben hózáporokra is számíthatunk. Több helyen napközben is 10 fok alatt maradhat a hőmérséklet, és újra visszatérhetnek az éjszakai fagyok is.