Ilyen időjárás valószínű áprilisban

A meteorológiai tavasz második hónapja mozgalmas időjárást tartogat. Jó hír, hogy végre már több alkalommal is várható eső, így enyhül az aszály.

Átlagos vagy annál kissé melegebb

Összességében az átlagosnak megfelelő vagy annál kissé melegebb időjárást tartogat az április. Jelentősebb lehűlés a hónap közepe táján valamint április utolsó hetében érkezhet, amikor néhány napra az ilyenkor szokásosnál hidegebbre fordulhat az időjárás. Ekkor ismét előfordulhatnak néhol gyenge fagyok. Kiugróan magas hőmérsékletekre, extrém melegre ugyanakkor a következő hetekben már kicsi az esély.

Erős változékonyság – enyhülő szárazság

Az áprilisi változékonyság idén valóban jellemző lehet. Gyakori frontátvonulásokra érdemes készülni. A frontok mentén pedig 4-e után már végre több alkalommal is valószínű csapadék, így lassanként enyhülhet az aszályos helyzet hazánk jelentős részén.

Visszatér-e még a tél?

Extrém hidegre, téliesre fordulatra is kicsi az esély, de a hónap második felében esedékes lehűlés alkalmával nem lehet kizárni, hogy a magasabb hegycsúcsainkon az eső mellett még átmeneti jelleggel havaseső/hózáporok előforduljanak. Ez utóbbiban azonban még nagy a bizonytalanság.