Az újholddal együtt többfelé megérkezik a csapadék is

Április 5-én reggel lesz újhold, és ezzel párhuzamosan átalakulás kezdődik időjárásunkban. Délnyugat felől nedvesebb légtömegek érkeznek, így végre az ország jelentősebb részén kicsit enyhül a szárazság.

Pénteken

a reggeli órákban nyugat felől beborul az ég, és délelőtt még csak a Dunántúlon, délutántól már a középső területeken is egyre több helyen várható eső, zápor. A csapadékzóna előreláthatólag a Tisza vonaláig jut majd el, utána gyengül. A keleti-északkeleti megyékben maradhatnak teljesen száraz területek is. A Dunántúlon, illetve a középső országrészben ugyanakkor számottevő csapadék is hullhat végre. A Dunántúlon 13-17, a Dunától keletre 18-23 fok közötti legmagasabb hőmérséklet valószínű.

Szombaton

a nap első felében északkeleten még előfordulhat elszórtan eső, zápor, majd délnyugat felől csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a Nap, és kellemes, 15-20 fok közötti tavaszias meleg várható.

Vasárnap

egyre több felhő zavarjahatja a napsütést, de csak elszórtan, főleg délnyugaton-délen alakulhat ki egy-egy zápor. Reggel 5,10, délután 17-22 fok valószínű.

Hétfőn

ismét nedvesebb levegő áramlik térségünk, így több felhő borítja majd az eget, és szórványosan számíthatunk kisebb esőkre, záporokra, zivatarokra. Számottevő mennyiség azonban csak lokálisan eshet.