Nagy változásokat tartogat a következő egy hét

A kellemesen meleg, nyugodt hétvége után a jövő héten hullámvasútra kerül időjárásunk: erős lehűlés és eső, majd nyárias hőmérsékletek, végül pedig újra lehűlés következhet.

Hétfőn már átalakulás

Hétfőn északkelet felől már nedvesebb levegő éri el térségünket, így többször megnövekszik a felhőzet, és főként az ország északi-, valamint keleti felén alakulhatnak ki szórványosan záporok, zivatarok, míg az ország déli-, illetve nyugati felén kisebb a csapadék valószínűsége, és több napsütés is várható. A reggeli 2-7 fokról délutánra 17-22 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden többfelé eső és lehűlés

Kedden délnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé kell esőre, záporokra számítani, miközben gyakran erős lesz délkeleti szél. Reggel 5-10, délután csupán 13-18 fok várható.

A hét közepén hirtelen felmelegedés

A keddi lehűlés után szerdától – péntekig jelentős, gyors felmelegedésre számíthatunk: eleinte 23, majd 25-26 fok köré erősödik a nappali felmelegedés, vagyis többfelé nyárias maximumokra van kilátás. Kezdetben napos, száraz idő várható, aztán pénteken egy közeledő hidegfront hatására ismét növekszik a felhőzet és a csapadék valószínűsége.

Hétvégére lehűlés

a pénteken érkező hidegfront mögött a hétvégére véget ér az áprilisi nyár, erős lehűlés várható. A lehűléssel együtt pedig többfelé van esély csapadékra is.