A hét közepén egy kis ízelítő a nyárból, aztán újabb lehűlés

A keddi lehűlés után a következő 3 napban gyors és jelentős felmelegedés következik: az ország jelentős részére megérkeznek az első nyárias napok. A hétvégére aztán itt az újabb lehűlés.

Szerdán

az élénk, időnként erős délies széllel már 22-23 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. A napsütést még gyakran zavarják felhős időszakok, de csak elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon fordulhatnak elő záporok.

Csütörtökön és pénteken

már júniust idéző, 23-28 fok közötti maximumokra készülhetünk, és az éjszakák is enyhék (11-12 fok körüliek) lesznek. Mindehhez pedig több órás, kellemes napsütés társul majd, de a délies szelet gyakran erős lökések kísérhetik. Változás péntek délutántól kezdődik: egy nyugat felől közeledő hidegfront hatására növekszik a felhőzet mennyisége, és a nyugati megyéket már záporok, zivatarok érhetik el.

Hétvégére

erős északnyugati szél, valamint esők, záporok kíséretében lehűlés várható. A lehűlés valószínűsége nagy, ugyanakkor a mértékében még van bizonytalanság. Most az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy 15-20 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, de ennél akár alacsonyabb hőmérsékletek sem zárhatóak ki.