A következő egy hétben még több hullámban érkezik aranyat érő eső

Nagyon valószínű, hogy tovább enyhül, sőt május közepéig lassanként egyre nagyobb területen meg is szűnhet majd az aszályos helyzet hazánkban, ugyanis az előttünk álló héten újra több alkalommal is számíthatunk esőre.

Vasárnap sokfelé eső

Vasárnap összességében sokfelé várható ismétlődő eső, amelynek mennyisége az ország nagyobb hányadán kiadósnak ígérkezik. A Dunántúli-középhegység, valamint az Alpokalja legmagasabb csúcsain havaseső/havazás sem kizárt. Az északias szelet többfelé erős, a Dunántúlon időnként viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet mindössze 5-16 fok között alakul, nyugaton az alacsonyabb, keleten a magasabb értékekkel.

Hétfőn egyre kevesebb csapadék

Hétfőn szeles, hideg idő várható 10 fok körüli maximumokkal. Eleinte még többfelé majd nyugat felől egyre kevesebb helyen várható csapadék.

Kedden és szerdán javulás

Kedden és szerdán szárazabbra, egyre inkább naposra fordul időjárásunk, miközben 15, majd 18 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. Az éjszakák azonban kimondottan csípősek (1-7 fok) lesznek. Sőt a derült, szélcsendes völgyekben talajmenti fagyok is előfordulhatnak.

Csütörtöktől – vasárnapig

folytatódik a változékony időjárás. Előreláthatólag ismét két hullámban, csütörtökön, majd szombaton újra többfelé valószínű csapadék, amelynek mennyisége akár jelentős is lehet. Az esős időszakokban 15 fok közelében, míg a szárazabb napokon inkább 20 fok környékén tetőzhetnek a maximumok. A mostanihoz hasonló erősségű lehűlésre már kicsi az esély.