Két szárazabb nap után csütörtökön újra többfelé eshet

Az elmúlt napok rendkívül hideg és csapadékos időjárása után kedden és szerdán szárazabbra és melegebbre fordul az idő, de csütörtökön máris itt az újabb csapadék és vele együtt a lehűlés.

Kedden

hajnalban fokozatosan mindenhol eláll az eső, és 2-7 fok közé süllyed a hőmérséklet, azonban a nyugati megyékben akár 0 fok körüli értékeket is mérhetünk. Napközben a felhős időszakok mellett nyugat felől már egyre nagyobb területen süthet ki legalább rövid időre a Nap, és csapadék nem várható. A mainál magasabbra, 15 fok köré emelkedik a hőmérséklet, de ez nagyjából 5 fokkal még mindig alacsonyabb a május elején elvárhatónál.

Szerdán

már kevesebb felhőre, több órás napsütésre számíthatunk, és kicsit tovább, 18 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. A reggel ugyanakkor kifejezetten csípősen (0,+7 fok közötti hőmérsékletekkel) indul, sőt néhol gyenge fagyokra is van esély.

Csütörtökön

nyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor. A borongós, csapadékos időjárás hatására 14-15 fok köré mérséklődik a maximum hőmérséklet.

Pénteken és szombaton

fokozatosan újra egyre melegebb légtömegek érkeznek fölénk: eleinte 20, majd 22 fok köré enyhülhetnek a délutánok. Ezzel együtt azonban az időjárás változékony jellege megmarad. Pénteken még csak elszórtan, aztán szombat estétől már újra egyre többfelé és egyre nagyobb valószínűséggel kell csapadékra számítani. Ezzel együtt pedig a hét legvégére ismét lehűlés körvonalazódik, azonban ennek mértéke egyelőre még bizonytalan.