Itt a friss kéthetes előrejelzés – ilyen idő valószínű május 22-ig

Meglehetősen mozgalmas időjárást tartogat május középső fele: lehűlés és több hullámban újabb csapadék, végül pedig nyárias meleg is vár ránk.

Május 8-17: változékony, több alkalommal esős

Az előttünk álló 10 napban továbbra is gyakran érik el térségünket csapadékot és lehűlést hozó időjárási frontok, így országszerte több alkalommal is számíthatunk esőkre, záporokra. A hónap közepére már jó eséllyel az ország minden tájára bőven elegendő mennyiségű csapadék jut a növényzet számára. Az esős napokon az átlagosnál hűvösebb, 10-17 fok közötti, míg az átmeneti szárazabb, naposabb periódusokban 18-24 fok közötti maximumokra van kilátás.

Május 18-22: jelentősebb átalakulás jöhet

A hónap második felében már átalakulásra utaló jelzések látszanak. Május 18-a után dél felől egyre melegebb és szárazabb légtömegek érhetik el Közép-Európa térségét. Ebben az időszakban már egyre magasabbra, eleinte 23-25, majd akár 27-28 fok köré is emelkedhet a hőmérséklet, vagyis egyre inkább nyáriasra fordulhat időjárásunk. Ezzel együtt azonban érdemes megjegyezni, hogy május 22-e környékén ismét hűvösebb és nedvesebb légtömegek közelíthetnek felénk.