A következő egy hétben még bőven van utánpótlása a csapadéknak

Továbbra is úgy tűnik, hogy a következő 7-8 napban is marad a változékony, gyakran esős időjárás. Több hullámban számíthatunk országszerte csapadékra, és ezzel együtt lehűlésre is.

Csütörtökön

túlnyomóan borongós, esős időjárás várható, majd a délután második felében szűnik meg nyugat felől a csapadék és kezd el felszakadozni a zárt felhőtakaró a nyugati megyékben. Délutánra csupán 10-16 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken

már szárazabb és melegebb levegő alakítja időjárásunkat, így a reggeli 4-9 fokról délutánra már 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet. A több órás napsütést időnként felhősebb időszakok zavarják, de csak elszórtan van esély záporokra, zivatarokra.

Szombaton

kissé még tovább, 21-22 fok köré melegszik a levegő, és még mindig sokat süthet a Nap. A délutáni óráktól aztán egy közeledő frontrendszer hatására nyugat felől már növekszik a felhőzet mennyisége, és az esti órákhoz közeledve nyugaton már egyre nagyobb eséllyel alakulhatnak ki esők, záporok.

Vasárnaptól a jövő hét közepéig

több hullámban nedves légtömegek áramlanak fölénk, így több alkalommal és többfelé számíthatunk csapadékra. Előreláthatólag térségünkben húzódik majd az északnyugat felől érkező hideg, valamint a dél felől áramló meleg levegő határa, így jelentős hőmérsékleti különbségek alakulhatnak ki az országon belül: a Dunántúlon 10 fok alatti, míg a délkeleti országrészben 20 fok feletti maximumok is előfordulhatnak.