A Dunántúlra már hűvösebb, csapadékosabb időt hoz a hét legvége

Szombat estétől nyugaton már záporok

Szombaton az esti óráktól a Dunántúlon nyugat felől már egyre nagyobb eséllyel fordulhatnak elő záporok, zivatarok, míg máshol még csak elvétve számíthatunk rájuk.

Vasárnap nyugaton hűvös, keleten kora nyárias

Vasárnap a Dunántúl felett már sok felhő borítja az eget, amelyből ott több helyen kell esőkre, záporokra, helyenként zivatarokra készülni, miközben megerősödik az északnyugatira forduló szél. A nappali felmelegedés ezeken a tájakon már 14-19 fok közé mérséklődik. Ezzel szemben a Dunától kelet felé haladva egyre kisebb a csapadék valószínűsége, és főként a keleti megyékben még hosszabb időszakokra is kisüthet a Nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet ennek megfelelően a középső megyékben 19-22, míg a keleti országrészben inkább 22-25 fok között alakul.

Hétfőtől – csütörtökig

térségünkben keveredik majd az északnyugat felől érkező hideg, és a délkelet felől áramló meleg levegő. Ez folyamatos felhő-, és csapadékképződést biztosít, vagyis több alkalommal, többfelé kell esőkre, záporokra, zivatarokra számítani. Főleg a hét elején a Dunántúl nyugati felén már csak 10 fok körüli, míg keleten még 24 fok közeli maximumok is előfordulhatnak, aztán a hét közepétől fokozatosan kiegyenlítődhet a nagy megosztottság, és ekkortól országszerte a 15-20 fok közötti tartományban mozoghat a maximum hőmérséklet.