Az igazi nyári időre még egy jó darabig várni kell

A következő egy hétben nem látszanak tartós, jelentős javulásra utaló jelzések. Marad a változékony, gyakran csapadékos időjárás az átlagosnak megfelelő vagy annál alacsonyabb hőmérsékletekkel.

Csütörtökön

szeles, kissé hűvös időre van kilátás 16-22 fok közötti maximumokkal. Még mindig sok felhő lesz felettünk, amelyekből legnagyobb eséllyel az ország keleti felén várható eső, zápor, zivatar, de szórványosan máshol is eleredhet az eső.

Pénteken

továbbra is az ország keleti felén borítja sok felhő az eget, és ott valószínű több helyen csapadék. A Dunántúlon már hosszabb időszakokra is kisüt a Nap, és nem várható számottevő eső. Reggel 10, délután 20 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétvégén

átmenetileg szárazabb, kissé melegebb léghullámok érkeznek fölénk, így csökken a csapadék esélye, és a felhős időszakok mellett több órás napsütésben is bízhatunk. Szórványosan azonban mindkét nap kialakulhatnak záporok. A nappali felmelegedés az ilyenkor szokásosnak megfelelő, 20-25 fok közötti tartományban tetőzhet.

A jövő hét elején

ismét hűvösebb, nedvesebb légtömegek áramlanak térségünkbe: gyakran borongós, szeles, több alkalommal csapadékos időre van kilátás 20 fok körüli maximumokkal.