Itt a friss kéthetes előrejelzés – lassan érkezik a felfrissülés

Az előttünk álló két hét első fele nagy valószínűséggel még a kánikula jegyében telik. A felfrissülés csak lassan, előreláthatólag két lépcsőben érkezik majd meg.

Június 11 – 16

A következő napokban tovább fokozódik a hőség: szombaton már 32-37 fok közötti rekord közeli maximumokra van kilátás. Június 16-án, vasárnap közelíti meg térségünket nyugat felől egy hidegfront, így ekkor már növekszik a záporok, zivatarok esélye, és a Dunántúlon pár fokkal már mérséklődhet a forróság.

Június 17 – 19

A jövő hét elején bízhatunk abban, hogy szórványos záporok, zivatarok kíséretében kissé felfrissül a levegő, de komoly, erős lehűlésre még ekkor is kicsi az esély. A maximumok még mindig az átlagosnál magasabb, 26-31 fok közötti tartományban maradhatnak. Ezt követően, június 18-19-e környékén ismét erőre kaphat a kánikula, azonban ekkor már mérsékeltebb formában, mint ezen a héten.

Június 20 – 25

Június 20-a után már változékonyabb, frissebb időjárásra utaló jelzések vannak túlsúlyban, hullámzó hőmérsékletekkel. Az időszak elején lehűlésre, majd ismét felmelegedésre, végül pedig újabb lehűlésre van kilátás. Az érkező frontok mentén többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Erős kánikulára ebben az időszakban már kicsi (<35%) az esély, ugyanakkor az időszak vége felé ennél nagyobb eséllyel átmenetileg az átlagosnál hűvösebbre is fordulhat az időjárás.