Ilyen időjárás valószínű június második felében

Június utolsó két hetében sem fogunk nagyon fázni. Összességében az ilyenkor szokásosnál melegebb, nyárias időjárásra van kilátás. Mindemellett pedig a záporok, zivatarok sem maradnak el.

Június 17 – 23

Az előttünk álló héten nedves, páradús légtömegek lesznek felettünk, így erőteljes gomolyfelhő-képződés várható több alkalommal kialakuló záporokkal, zivatarokkal. Ezek legnagyobb számban a hét első felében, majd átmeneti szünet után a hétvégén érkezhetnek. Éjszakánként általában 15-20, míg délutánonként 25-30 fok közötti hőmérséklet valószínű, de a hétvégén kissé melegebb is lehet ennél.

Június 24 – 30

A hónap utolsó hetében már változás körvonalazódik: 24-e körül átmenetileg visszaeshet a hőmérséklet, majd ezt követően dél felől forró légtömegek közelítenek felénk, így ismét van esély arra, hogy pár napra visszatérjen a 30-35 fok közötti kánikula. A jövő héten esedékes hőség erősségégeben és tartósságában azonban még van bizonytalanság. Jelenleg az tűnik valószínűbbnek, hogy a hónap legvégén ismét felfrissülhet a légkör záporok, zivatarok kíséretében.