Jövő héten már egyre kevesebb felhő zavarja a napsütést

A következő két napban még többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani, majd keddtől egyre szárazabb és melegebb légtömegek érkeznek fölénk, így egyre több napsütés, igazi nyaraló idő várható.

Vasárnap

A néhány órás napsütés mellett gyakran lesz felhős az ég, és a fülledt időben országszerte többfelé készülhetünk záporokra, zivatarokra, amiket helyenként felhőszakadás és jégeső is kísérhet. A nappali felmelegedés a korábbiaknál kissé alacsonyabban, 22-29 fok között tetőzik.

Hétfőn

a nap első felében még több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, majd egyre inkább a napsütés kerül túlsúlyba, és 28-30 fok köré melegszik a levegő.

Keddtől – csütörtökig

túlnyomóan napos, száraz, egyre melegebb időre van kilátás. A strandidőt csak kevés gomolyfelhő zavarhatja, amelyből alig van esély frissítő záporokra. A maximum hőmérséklet kezdetben 30, később 32 fok körül alakulhat, miközben az éjszakák is egyre enyhébbek lesznek.

Péntektől – vasárnapig

továbbra is napsütéses, száraz időjárás valószínű, de átmenetileg pár fokkal mérséklődhet a nappali felmelegedés. Jelentős, komoly lehűlésre azonban egyelőre kicsi az esély.