2 frissebb nap után újból 2 nap kánikula jön

A csütörtökön érkező hidegfront mögött pénteken és szombaton kellemesebb, frissebb, továbbra is napos időre van kilátás, majd vasárnaptól újból jelentős melegedés kezdődik.

Csütörtökön

a délutáni órákban az észak felől érkező hidegfront hatására átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. Ezekre leginkább az északkeleti, valamint nyugati megyékben számíthatunk, míg a középső országrészben teljesen száraz maradhat az idő. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, amivel 6-8 fokkal hűvösebb levegő áramlik fölénk.

Pénteken

a front mögött már napos-gomolyfelhős, szeles idő várható. Reggelre 13-18 fok közé frissül a levegő, délután pedig kellemes 26-27 fok körüli hőmérséklet valószínű, ami megfelel a június végén szokásosnak.

Szombaton

a kissé hűvös (11-18 fok) hajnal után délután 25-30 fok közötti strandidő várható sok napsütéssel, amit csak időnként zavarnak gomolyfelhők, de ezekből csapadék nem valószínű. Az északias szelet még élénk lökések kísérik.

Vasárnap és hétfőn

délnyugat felől újra egyre forróbb, afrikai eredetű légtömegek árasztják el a Kárpát-medencét, így vasárnap 30-32, míg hétfőn már 33-35 fok körüli kánikulára érdemes készülni sok napsütéssel.

Kedden és szerdán

a változatosság kedvéért ismét egy hidegfront érinti térségünket, amelynek hatására növekszik a záporok, zivatarok esélye, és újból 25-30 fok közé mérséklődhet a hőség.